11 Haziran 2012 Pazartesi

Seftali Pureli Muhallebi


Yaz meyvelerinin hepsine bayiliyorum. Seftaliye, ozellikle de seftali marmeladina... Seftali puresiyle suslenen bu sutlu tatliyi, cok seveceksiniz, tadi gercekten bir harika ve buram buram seftali kokuyor. Misafirleriniz icin de hos bir ikram olacak...

Malzemeler:
Uzeri Icin:

  • 3 adet seftali
  • 1 su bardagi toz seker
Muhallebisi Icin:

  • 2 cay bardagi un
  • 2 cay bardagi toz seker
  • 1 paket vanilya
  • 1 su bardagi su
  • 5 su bardagi sut
  • 100 gr. margarin


Yapilisi:

Seftalileri soyup, rendeleyin. Uzerine toz seker ekleyip, karistirin. Kisik ateste pureyi yaklasik 7-8 dk. kaynatip, ocagin altini kapatin. Sogumasi icin buzdolabinda bekletin.
Muhallebi icin, un ile toz sekeri tencereye koyup, karistirin. Su ekleyerek unu ezin. Uzerine sut, vanilya, margarin ilave edip, kisik ateste karistirarak, koyulasana kadar pisirin. Kaynamaya basladiktan 2 dk. sonra atesten alin. Bir kek kalibini once suyla islatin ve muhallebiyi koyup, sogumasi icin buzdolabinda 2 saat bekletin. Servis yaparken, muhallebiyi sallayarak ters cevirin, uzerine seftali puresini dokup, servise sunun.

2 yorum:

  1. şefim ben bu gün yapmayı deniycem umarım becerebilirim:))sizin yaptığınızın görüntüsü bile yetiyo.

    YanıtlaSil
  2. Eminim senin yaptigin da cok guzel olacak canim...Haydi kolay gelsin ;)

    YanıtlaSil