Malzemeler:
Besamel Sos icin:
- 2 yemek kasigi un (tepeleme)
- 2 yemek kasigi tereyegi veya margarin
- 1,5 su bardagi sut
- biraz tuz
Krep Icin:
- 2 su bardagi sut
- 2 yumurta
- 1,5 su bardagi un
- 1 cay kasigi kabartma tozu
- biraz tuz
Ic Malzemesi:
- 1 adet orta boy sogan
- 1 adet bonfile tavuk gogsu
- 250 gr. mantar
- 1 adet domates
- zeytinyagi
- karabiber
- kekik
- kirmizi biber
- biraz tuz
Uzeri icin:
100 gr. kasar peyniri
Yapilisi:
Besamel sos icin, tereyagini tencereye alip eritin. Uzerine unu ilave edip, kokusu cikana kadar kavurun (un pembelesmeyecek) Topaklanmamasi icin tencereyi ocaktan alip, sutu azar azar, cirpma teliyle hizla karistirarak ilave edin. Koyu muhallebi kivaminda olacak sekilde sutunu ayarlayin. Tuzu da ekleyip, bir kac tasim kaynatin. Hazirlanan ic ile krepleri rulo seklinde sarip, yaglanmis firin tepsisine dizin.
Besamel sosu kreplerin uzerine surup, ince dilimlenmis kasar peyniri ile susleyin. onceden isitilmis 200 derece firinda uzeri kizarana kadar pisirin.
Iste buduuuur :))
çok beğendimmm hemen deniycem bunu:):)bu lezzetli tariflerin devamını da bekliyoruz.:)) özellikle şeker hamurunun:)))
YanıtlaSilYakın zamanda onu da yayınlayacağım:)
YanıtlaSil