27 Haziran 2012 Çarşamba

İncirli Kurabiye

İçerdiği incir ile çok besleyici bir kurabiye, özellikle incir yemeyen çocuklar için...Tamam biraz fazla yağlı kabul ediyorum; ama çooook lezzetli.Özellikle benim gibi Ege' li olup, çocukluğunu incir ağacı tepesinde geçirenler, incirin yaşına, kurusuna her türlüsüne ayılıp bayılanlar için..

Malzemeler:
  • 1 paket margarin (250gr.)
  • 1 adet yumurta
  • 1 su bardağı şeker
  • 1 çay bardağı çiçek yağı
  • 1 tatlı kaşığı karbonat
  • 1 tatlı kaşığı tarçın
  • 12 adet kuru incir
  • aldıgı kadar un
Yapılışı:

İncirleri yumuşayana kadar sıcak suda bekletin. Diğer tarafta, karıştırma kabında yumurta ve şekeri iyice çırpın. Sonra çiçek yağı, tarçın, oda ısısında yumuşatılmış margarini ilave edip karıştırın.ince ince doğranmış incirleri ekleyin. Son olarak ununu ekleyip, kulak memesi yumuşakliğinda bir hamur elde edin. Hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp yuvarlayın. Önceden ısıtılmış 175 derece fırında pişirin.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder