12 Haziran 2012 Salı

Hünkar Kayığı


Ev yemekleri yapan küçük bir lokantada yediğim bu yemegin lezzetine ve ismine bayılmıştım. Tarifini alamamistim; ama dun evde yapmayı denedim, hemen hemen aynı lezzetı yakaladığımı söyleyebilirim. Siz de benim gibi sebzeleri çok seviyor; ama evde eşinize ya da çocugunuza yediremiyorsanız,
onlara sebze yedirmenin guzel bir yolu bu yemek...

Malzemeler:
(2 Kişilik)
  • 2 adet büyükçe kabak
  • 1 adet bonfile tavuk göğsü
  • 1 adet orta boy soğan
  • zeytinyağı
  • karabiber
  • kırmızı biber
  • tuz



Beşamel Sos Icın:
  • 1 su bardağından iki parmak az süt
  • 1 yemek kaşığı tereyağı
  • 1 yemek kaşığı un
Uzeri Icin:

  • Kaşar peyniri


Yapılısı:
Kabakları yıkayıp, boylamasına ikiye kesin. 1 yemek kaşığı zeytinyağını teflon tavaya koyup kızdırın. Kabakları tavaya dizip, arasıra altüst yaparak, çok kısık ateşte, ağzı kapalı olarak, yumuşayana kadar pişirin.
Pişen kabakları tuzlayıp fırın tepsisine dizin. Bir tatlı kaşığı yardımıyla karınlarını biraz oyun.

Bir tarafta içi için, 1 yemek kaşığı zeytinyağını tavaya koyun. İnce doğranmış soğanları ekleyip sarartın. Tavla zarı büyüklüğünde küp doğanmış tavukları, kırmızı biber, karabiber ve tuz ekleyip, soteleyin.

Diğer tarafta beşamel sos için, bir tencerede yağı eritin. Unu ilave edip, kokusu çıkana kadar kavurun.(un pembeleşmeyecek) Tencereyi topaklanmaması için, ocaktan alıp, sütü yavaş yavaş, çırpma teliyle hızla karıştırarak ekleyin. Koyu muhallebi kıvamında olacak şekilde sütünü ayarlayın. Tuzunu da ekleyip iki taşım kaynatın.

Karınları oyulmuş kabakların içine, tatlı kaşığı ile iç malzemeyi koyun.









Üzerine beşamel sos koyup, ince doğranmış kaşar peyniri ile süsleyin. Önceden ısıtılmış 200 derece fırında üzeri kızarana kadar pişirin.












Hiç yorum yok:

Yorum Gönder