27 Haziran 2012 Çarşamba

Elma Pastası (Apfelkuchen)




1970' li yıllarda Almanya' ya çalışmak için giden gurbetçi bir ailenin kızıyım...Annemin oradaki alman arkadaşlarından öğrenip, sıklıkla yaptığı bu tarifin orjinal adı apfelkucken. En sevdiğim, damak zevkime en iyi hitap eden, pastalardan biri olup, görüntüsü, kokusu ve lezzetiyle, mutfağınızı ve midenizi şenlendireceğine emin olabilirsiniz. Mutlaka denemelisiniz!!!







Malzemeler:
  • 100 gr. tereyağı ya da margarin
  • 125 gr şeker
  • 3 adet yumurta
  • bir çimdik tuz
  • 1 paket vanilya
  • 2 tatlı kaşığı kabartma tozu
  • 3 yemek kaşığı süt
  • 200 gr. un
  • 3 adet elma
  • pudra şekeri

Yapılışı:

Yumurta ve şekeri iyice çırpın. Oda sıcaklığında yumaşatılmış margarini ekleyin. Ardından diğer tüm malzemeyi ekleyip yağlanmış, düz kek kalıbına dökün.(katı bir hamur oluyor)
Elmaları soyup dörde bölün. Dış taraflarını bıçakla çizin. Çizilen yerler üste gelecek şekilde bastırmadan kek karışımının üzerine dizin.Önceden ısıtılmış 175 derece fırında pişirin. Fırından çıkarıp, soğuyunca üzerine pudra şekeri serpin.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder