9 Ağustos 2012 Perşembe

Ev Yapımı Naneli Limonata (Annecikomun Tarifi)



Annecikomun bu tarifi, sıcak ramazan günlerinde, iftar soframızın vazgeçilmezi oldu. Annemin geleneksel limonata tarifine, nane katkısı bana aittir :)




Malzemeler:
  • 4 adet kalın kabuklu limon
  • 2 su bardağı şeker
  • 3 lt. su
  • 1 avuç taze nane

Yapılışı:

Büyükçe bir kaba, limonların kabuklarını, rendenin kalın tarafıyla rendeleyin. Daha sonra kabuğu rendelenmiş limonları, 4-5 parçaya bölün. Şekeri, ince doğranmış naneyi ve 3 lt. suyun, bir su bardağını ekleyip elinizle iyice ovun. (şeker eriyene, dilimlenmiş limonların suyu çıkıp birbiriyle iyice özdeşleşene kadar)

Hazırladığınız karışımı 4-5 saat buzdolabında beklettin. Büyük bir süzgecin içine tülbent yerleştirin. Suyu azar azar ilave ederek limonatayı süzün.

Limon dilimleri ve buzla servis yapın.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder