Annecikomun bu tarifi, sıcak ramazan günlerinde, iftar soframızın vazgeçilmezi oldu. Annemin geleneksel limonata tarifine, nane katkısı bana aittir :)
Malzemeler:
- 4 adet kalın kabuklu limon
- 2 su bardağı şeker
- 3 lt. su
- 1 avuç taze nane
Yapılışı:
Büyükçe bir kaba, limonların kabuklarını, rendenin kalın tarafıyla rendeleyin. Daha sonra kabuğu rendelenmiş limonları, 4-5 parçaya bölün. Şekeri, ince doğranmış naneyi ve 3 lt. suyun, bir su bardağını ekleyip elinizle iyice ovun. (şeker eriyene, dilimlenmiş limonların suyu çıkıp birbiriyle iyice özdeşleşene kadar)
Hazırladığınız karışımı 4-5 saat buzdolabında beklettin. Büyük bir süzgecin içine tülbent yerleştirin. Suyu azar azar ilave ederek limonatayı süzün.
Limon dilimleri ve buzla servis yapın.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder