9 Ağustos 2012 Perşembe

Limonlu Cheesecake



Cheesecake' e bayılırım ve artık, çılgın mutfağımda kendim yapabiliyorum :) Bu tarifi mutlaka denemelisiniz, dışarıda yediklerinizden çok daha lezzetli olduğunu göreceksiniz.

Malzemeler:

Tabanı İçin
  • 2 paket burçak bisküvi
  • 80 gr tereyağı
Kreması İçin
  • 400 gr. labne peynir
  • 2 su bardağı yoğurt
  • 4 adet yumurta
  • 4 yemek kaşığı un
  • 2 su bardağı toz şeker
  • 1 paket vanilya
  • 1 adet limon kabuğu rendesi
Sosu İçin
  • 40 gr. tereyağı
  • 1 adet yumurta
  • 1 çay bardağı toz şeker
  • 1/4 çay bardağı limon suyu
  • biraz limon kabuğu rendesi

Yapılışı:

Bisküvileri robottan geçirip un haline getirin ve bir kaba alın. Tereyağını eritip, un haline getirdiğiniz bisküvilerle iyice harmanlayın.Hazırladığınız bu taban malzemesini, kelepçeli 26-28 cm. çapında, düz kek kalıbına koyup, bir kaşık yardımıyla iyice bastırarak düzleştirin. Buzdolabında 30 dk. bekletin.

Kreması için Labne peynirini ve yoğurdu iyice çırpın. Şekeri ekleyip, eriyene kadar karıştın. Karışıma yumurtaları teker teker ekleyip, düşük hızda çırpmaya devam edin. Un, vanilya ve limon kabuğu rendesini de ilave edip karıştırın. Ayran kıvamında bir krema elde edeceksiniz.

Buzdolabında 30 dk. beklettiğiniz tabanın üzerine kremayı döküp, önceden ısıtılmış 180 derece fırında 30 dk. pişirin.

Kek piştikten sonra buzdolabına alıp, soğutun.

Kreması için, tereyağını eritin. Şeker, limon suyu ve limon kabuğu rendesini de ilave edin. Hızla çırparak yumurtanin sarisini da ekleyip pişirin.

Sosu soğuttuktan sonra kekin üzerine dökerek, soğuk servis yapın.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder