12 Kasım 2012 Pazartesi

Kuymak



Universite yillarinda Karadeniz' li bir arkadasim bunu yogurtla yapardi. Adini da "yalanci kuymak koymustuk"  Ogrenci evine yogurt almak, cecil peyniri almaya gore daha kolaydi cunku :)  Bayila bayila yerdik. Gecenlerde "birsenin mutfagi" nda hakikisine rastladim. Denedim, harika oldu, mutlaka denemelisiniz, kahvaltilarda harika bir alternatif oluyor.


 Malzemeler:

  • 3 corba kasigi misir unu
  • 3-4 corba kasigi tereyagi
  • 1 cay bardagi su
  • 1 avuc cecil peyniri

Yapilisi:

Tereyagini tavaya alip, rengi hafif kizarana kadar yakin. Icine misir ununu ilave edip, biraz daha kavurun. Su ve peyniri ekleyip, karistirarak peynirlerin erimesini saglayin. Puruzsuz bir kivam elde edene kadar, karistirarak pisirin.




Hiç yorum yok:

Yorum Gönder